Fire & Security Solutions
Knowledge, products and solutions

Schrack Seconet industrie oplossing.

Over het project

Dow Chemical is een wereldleider en een internationaal actief chemisch bedrijf, met het hoofdkantoor in Midland / Michigan, VS. Met 188 vestigingen in 36 landen produceert Dow Chemical meer dan 5.000 alledaagse producten, bestaande uit speciale chemicaliën en hoogwaardige materialen. Het hart van Dow in Nederland ligt in Terneuzen, Zeeuws Vlaanderen. Met 18 fabrieken en circa 1.700 medewerkers is Dow Terneuzen het op één na grootste productiecentrum van de Dow Chemical Company. Als grootste werkgever van Zeeuws Vlaanderen draagt ​​Dow al bijna 50 jaar bij aan het economische en sociale succes van de regio.

Schrack oplossing

Als gevolg van het productportfolio van Dow Chemical is het essentieel dat hun productiefaciliteiten zijn uitgerust met een modern en betrouwbaar brandalarmsysteem. Schrack Seconet was verantwoordelijk voor het uitrusten van de vestiging in Terneuzen in Nederland met zeven Integral IP MX brandmeldcentrales. Ze zijn met elkaar verbonden door middel van speciale redundante glasvezelkabels en het was mogelijk om deze units zonder problemen aan te sluiten op de bestaande 90 brandmeldcentrales tot een afstand van 2,5 km. Intelligente softwaretoepassingen, brandbeheersoftware zorgen ervoor dat de brandmeldcentrale ongeacht de locatie kan worden bewaakt met behulp van externe toegang vanaf een client / server-oplossing, zodat de nodige interventiemaatregelen snel en efficiënt kunnen worden uitgevoerd. Alle brandalarmsystemen zijn verspreid over de 3 bij 3 kilometer grote faciliteit, die worden bewaakt door een superordinated Fire management systeem op de Dow Alarmcentrale van het bedrijf Beveco, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in geïntegreerde beheersoftware. Zelfs het brandbeheersysteem heeft zijn eigen speciale redundante FMS-glasvezelnetwerk.

De technici van het partnerbedrijf Profs4Security in Nederland installeerden alle hardware in 19 inch kasten. Na een intensieve off-site Factory Acceptance-testfase werden de systemen overgedragen aan Dow Chemicals, die de volledige infrastructuur inclusief alle bekabeling vooraf zorgvuldig had gepland. Het bestaande systeem werd vervolgens geleidelijk geüpgraded naar het nieuwe platform
.