Fire & Security Solutions
Knowledge, products and solutions

Elektrotechnische totaalinstallateur EPM

Heb je vakkundige hulp nodig op het gebied van elektrotechniekbeveiligingdatainspecties en/of service & onderhoud? Wij maken technische installaties en zorgen voor oplossingen waar je nog jaren mee vooruit kunt. Natuurlijk zijn deze oplossingen praktisch en voldoen ze aan de geldende wetgeving. EPM is actief in verschillende bouwsectoren. We werken mee aan de totstandkoming van functionele utiliteitsgebouwen, woongebouwen, seriematige woningbouw retail, én complexe installaties in de zorg. Verder onderhouden wij ook diezelfde gebouwen en zorgen dat onze klanten zorgeloos gebruik kunnen maken van hun technische installaties. Met meer dan zestig jaar ervaring, een enorme betrokkenheid bij onze klanten en slimme geïntegreerde dienstverlening, vervullen we een unieke positie in de regio Zuidoost-Nederland.

De Noodzaak van toegangscontrole systemen.


Toegangscontrole- en beheer focust zich op het gecontroleerd toegang verlenen tot panden, terreinen of ruimtes.

Toegangscontrole wordt in bedrijfsgebouwen en zorginstellingen gebruikt. Voor bijvoorbeeld zorginstellingen met een gesloten afdeling, is het heel gemakkelijk om met toegangscontrole te werken.

Toegangscontrole zorgt voor voordelen op het gebied van brandveiligheid. Zoals een aan- of afwezigheidsdetectie. Een praktisch voorbeeld hiervan is dat bij een brandmelding deuren open worden gesteld. In normaal gebruik dient toegangscontrole- en beheer vooral voor het bijhouden van aan- en afwezigheid.


Geavanceerde toegangscontrole bedrijfsgebouwen


De technologische ontwikkeling maakt zeer geavanceerde toegangscontrole mogelijk. Zo kan de toegang tot (een deel van) een bedrijfsgebouw alleen gelden voor bepaalde personen. Ook kun je de toegang tot een ruimte (zoals een magazijn, kantoor of systeemruimte) afschermen van de buitenwereld.


Vaste medewerkers, interieurverzorgers of expeditiebedrijven die ’s nachts goederen afleveren, krijgen dan geautoriseerd toegang. De meeste systemen werken hiervoor met badges en kaartlezers. Biometrische toegangscontrole is echter in opmars en kan de beveiligingsgraad flink verhogen. Biometrie is een krachtige techniek om personen automatisch aan unieke lichaamskenmerken te herkennen.
De logica van toegangscontrole


Toegangscontrole vertelt: wie (persoon), wat (mag het doen), waar (mag het in) en hoe laat (tijdsslot). De installatie van een toegangscontrolesysteem gaat via centrales via het IP-netwerk. Toegangscontrole systemen worden gehangen aan bedrijfsdatanetwerken.